Nederlands
English Deutsch Francais

Geschiedenis

De geschiedenis start in 1884 toen Martinus Wulms een kleine kruidenierswinkel in het Limburgse Weert opende. Martinus zal al gauw meer mogelijkheden en ging zich toeleggen op de handel in boter, kaas, eieren en granen. Veelal naar Brussel en Antwerpen, later gevolgd door Duitsland en Engeland. In die dagen ondervond hij al veel steun van zijn zoon Lei (Leo Wulms), een zeer ondernemende jongen die al als 16-jarige de boer op ging en zaken met handelaren afsloot. Lei nam het bedrijf van zijn vader over in 1933 en bouwde steen voor steen het bedrijf verder uit.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de vraag naar eieren steeds groter en besloot Lei het bedrijf te specialiseren in eieren. In 1953 werd een nieuw bedrijfsgebouw in gebruik genomen met een capaciteit van 1,5 miljoen eieren per week. Amper 10 jaar later werd een nieuw complex in gebruik genomen (onze huidige fabriek), met een hypermodern machinepark.

In de jaren tachtig, nadat de tweede geneneratiewissel had plaatsgevonden en Jan en Maria aan het roer kwamen te staan, neemt de productie van eiproducten een definitieve vlucht.

In 1996 vindt de laatste generatiewissel plaats en dit was ook de start van een slagvaardige onderneming, die zijn eiproducten continu afstemt op de strengste kwaliteitseisen en wensen van zijn klanten.

Dutch Egg Powder Solutions B.V. - DEPS In 2015 richtte Wulro een gloednieuwe state of the art eipoederfabriek op die hoogwaardige kwaliteit eipoeder produceert. Lees hier meer
© wulro.nl | All rights reserved.